Hydropure Drikkevandsfilter

 

Unik godkendelse til drikkevand

Hydropure er det eneste drikkevandsfilter, der må monteres direkte på den kolde streng, enten under vasken i forbindelse med et enkelt tappested eller efter vandmåleren. Hydropure er nemlig godkendt til drikkevand, hvilket er et krav, før man må sælge og markedsføre et produkt til brug i forbindelse med drikkevand i den faste VVS installation.

Et ”almindeligt" drikkevandsfilter skal som minimum være fødevare-kontakt-materiale og må kun monteres på en 3i1 vandhane eller vandautomat.

 

Hydropure fjerner eller reducerer bl.a.:

 

 
 • Pesticider
 • Klor og klorider
 • PFAS
 • Medicinrester
 • Tungmetaller
 • Bismag
 • Lugtgener
 • Opløsningsmidler
 

 

 


Sådan virker Hydropure:

Hydropure er et aktivt kulfilter af typen GAC. Kullet, der har en størrelse imellem 0,5 og 4 mm, ligger i en 3 liters beholder komprimeret imellem to filterskærme med en maskestørrelse på 0,08 mm. Dette giver en sikkerhed for, at større partiker ikke sætter sig og bliver i det aktive kul.

Vandet løber igennem kullet oppefra. Kullet indeholder en masse mikroskopiske huller og kanaler, som vandet løber igennem. I disse vil stoffer sætte sig på kullet. Når vandet er igennem bundfilteret, løber det op gennem et rør i midten af tanken og ud til forbrug.

 


Pakker

Hydropure kommer i tre pakker:

Til montering under køkkenvasken, hvor du selv kan montere den eller få din VVS’er til det.

Pakke indeholder:

 • Hydropure dikkevandsfilter
 • 3/8" connections - in/out
 • Waterblock – Til montering på stophanen under vasken
 • Waterblock udløser – Til at resette waterblocken
 • 80 cm drikkevandsgodkendt slange
 • 50 cm drikkevandsgodkendt forlængerslange

 

Montering på hele boligen, hvor VVS’eren kan montere den efter vandmåleren og tilbagestrømssikringen, Eller montere den efter et blødgøringsanlæg.

Pakke indeholder:

 • Hydropure dikkevandsfilter
 • 3/4" connections - in/out
 • 2 stk. 1 m. drikkevandsgodkendte slanger
Udskiftningsfilter – når kapaciteten på 3 år er gået, eller der er for stort et tryktab over filteret, skal filteret udskiftes.

Pakke indeholder:

 • Hydropure dikkevandsfilter

 
Har du spørgsmål?


 


Hvad er aktivt kul?

Aktivt kul er ofte fremstillet af kokosnødskaller, træ, stenkul eller kerner. Materialet bliver forarbejdet i en aktiveringsproces og behandlet med høj varme mellem 600 og 900 grader og uden luft for at maksimere dets egenskaber til at adsorbere stoffer. Det er billedligt talt en »kul svamp« med en masse mikroskopiske huller (porer) i varierende størrelse.

Resultatet giver en stor porøsitet, hvor kullet er fyldt med små mikroporer. Dette gør, at kullet normalt har et overfladeareal mellem 500 og 1000 m2 pr. gram kul, hvilket svarer til ca. en håndboldbane. Den store overflade, kombineret med mange organiske stoffers evne til at adsorbere (binde sig) til kullets overflade, er grundlaget for vandrensning med aktivt kul.

 

Aktivt kuls adsorberende egenskaber har været kendt i flere hundrede år. Primært blev det brugt til at filtrere vand. Gennem det 18. århundrede blev det observeret, at aktivt kul også kunne bruges til at fjerne lugte i luft og til at fjerne farvestoffer i væske. I denne periode blev der opdaget en metode til at aktivere kullet, som dramatisk forbedrer dets adsorberende egenskaber.

Siden da er aktiveringsprocesserne blevet forbedret, og der kan i dag også benyttes kemisk aktivering, hvilket har givet nye typer af aktivt kul med bedre adsorptionskapacitet og bredere anvendelsesmuligheder.

I dag er anvendelsesmulighederne talrige, bl.a. inden for kemiindustrien, fødevareindustrien, den farmaceutiske industri og inden for miljøteknologien.


Hvordan virker aktivt kul?

Aktivt kul benyttes til at rense både vand og luft, for eksempel en emhætte uden aftræk indeholder et aktivt kulfilter. Om det er vand eller luft, der renses, fungerer kullet på samme måde. ”Almindeligt” aktivt kul binder stofferne til sin overflade, hvilket er forskellen på adsorbering og absorbering. Adsorbering fungerer som tape, hvorpå stoffer kan sidde fast, og absorbering vil fungere som en svamp, der opsluger stoffer.

Kullet vil med tiden mindske sin adsorberingsevne, da nogle af porene brister. Kullet ”slides” af vandgennemstrømningen, så askeprocenten stiger, men specielt aktivt kul af kokosnød er modstandsdygtigt for dette. Det aktive kul i Hydropurefilteret er lavet af kokosnøddeskaller.


Type - PAC, GAC og FAC

Aktivt kul findes i forskellige former, bl.a. i granulat, pulver og fibre.

Granulært aktivt kul (GAC) anvendes typisk i filtre. I modsætning til pulveriseret kul kan det reaktiveres. Størrelsen spænder fra 0,5 til 4 mm.

Pulveriseret aktivt kul (PAC) blandes med den væske, der skal renses. Kullet skal efterfølgende opsamles ved brug af kemi efterfulgt af filtrering. Pulveret bliver også benyttet som helsekosttilskud. Partikelstørrelsen (pulveret) varierer mellem 2 og 200 µm, afhængig af formålet.

Fiber aktivt kul (FAC) er rigtig god til at adsorbere i forhold til luftrensning, da dette er kul, der er indvævet i filt eller et klæde. Materialet er meget let, og dets adsorptionskapacitet er meget høj, det er bl.a. benyttet i emhætter, luftrensere og i åndedrætsværn.
 

 


Hvad er pesticider?

Der bliver desværre ofte fundet pesticidrester i vores grundvand, og problemet er blevet meget værre de seneste år. Pesticider, sprøjtegift, sprøjtemiddel og plantebeskyttelse, de er alle sammen navne for det samme.

Pesticider indeholder kemiske stoffer, der på den ene eller den anden måde angriber bestemte levende organismer eller grupper af organismer.

Rigtigt mange af pesticiderne bruges på markerne for at holde afgrøderne raske og fri for sygdom og skadedyr, men når det regner, bliver giften vasket af planterne og ned i jorden.

Pesticid-giftene er bl.a udviklet til at dræbe skadelige insekter, men problematikken er, at insektgift også er menneskegift. Disse er lavet, så de kan blive optaget og komme helt ind i cellerne, så over længere tid kan der stadig komme uforudsete skader, f.eks. kræft, vanskabte fostre, hormonforstyrrelser, nedsat frugtbarhed og svækket immunforsvar, som nogle af de vigtigste.


Hvad er PFAS?

PFAS består af syntetisk fremstillede fluorstoffer, som har været brugt siden begyndelsen af 1950'erne. Stofferne er svært nedbrydelige og er vand- og fedtafvisende. PFAS er en overordnet kategori, der omfatter en lang række underkategorier af flourforbindelser såsom PFOS, PFOA

Fluorstoffer bliver nedbrudt meget langsomt i forhold til andre stoffer. De har også uønskede effekter på mennesker og miljø. Derfor er de særligt problematiske, når de kan ophobe sig i miljøet og i kroppen i mange år.

Sænket immunforsvar, øget kolesteroltal, leverskader, kræft, abortrisiko, hormonforstyrrelser og lungeskader er blandt de negative effekter, som fluorstoffer kan have.

Forskere går ud fra, at stort set alle mennesker i dag har fluorstoffer i kroppen. Det gælder også helt nyfødte, da fluorstoffer vandrer fra moderen til barnet under graviditeten.
 

 

 

 

Find os

Har du lyst til at se anlæggene, har vi i vores showroom udstillet flere af modellerne.

Ring inden for tid. Du kan også få svar på spørgsmål eller hente bestilte varer til pick-up.